Διασύνδεση eShop με ERP

Διασύνδεση με υπηρεσίες τρίτων, αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ ετερογενών συστημάτων (erp to web, erp to erp, σύνδεση eshop με ERP κτλ), αυτοματοποίηση απαραίτητων καθημερινών διαδικασιών, είναι μόνο οι βασικές ανάγκες που πρέπει να καλύπτει ένας σύνθετος μηχανισμός. Βασικό στοιχείο εξέλιξης και γεννήτρια παραγωγής πωλήσεων το eCommerce, κρίνεται πλέον απαραίτητο για την μικρή, μικρομεσαία και μεγάλη επιχείρηση, για διασφάλιση της βιωσιμότητας, θωράκιση της δυναμικής πωλήσεων, θεμελίωση και προώθηση του brand.

Αναβάθμιση υποδομών!

Η συνεχής αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών και οι ποικίλες ανάγκες κάθε επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο στις μέρες μας, έχουν οδηγήσει διαχειριστές IT υποδομών και τους ιδιοκτήτες eCommerce επιχειρήσεων (κατά κύριο λόγο), στην αναζήτηση της τέλειας “γεφύρωσης”.

Χρησιμοποιώντας ότι ποιο φρέσκο παρέχεται τεχνολογικά στις μέρες μας για την επίτευξη της, πληθώρα API’s, Cross DB Connections, CDN’s, Dedicated Infrastructure, Headless Frameworks, Clustered Cloud Hosting και η λίστα συνεχίζει με αρκετές ορολογίες που δυσκολεύουν τις περισσότερες φορές ακόμα και τους έμπειρους στον χώρο.

Τα οφέλη της διασύνδεσης

Η καθημερινότητα του “οργανωμένου” λογιστηρίου είναι ένας αέναος κύκλος επανάληψης συγκεκριμένων διαδικασιών (εισαγωγή, επεξεργασία, τιμολόγηση, repeat) με σταθερούς ρυθμούς μείωσης της παραγωγικότητας, εικόνα που δεν ταιριάζει στην επιχείρηση που θα ήθελε να πρωταγωνιστήσει στο e-Business. Πως θα μπορούσε η διασύνδεση των ετερογενών συστημάτων (eshop, erp, crm, wms κ.α.) να βοηθήσει περισσότερο από το κατάλληλο CMS ή τις state-of-the-art υποδομές ?

Αυτόματη διεκπεραίωση online παραγγελιών από το ERP.

Ο μέσος χρόνος διεκπεραίωσης της παραγγελίας (λιανικής ή χονδρικής) απαιτεί για την εισαγωγή των στοιχείων πελάτη, καταχώρηση και τιμολόγηση, έκδοση εντύπου αποστολής και συσκευασία, περί τα 15 λεπτά (εάν ο εργασιακός χώρος είναι δομημένος σωστά…). Ένα μικρομεσαίο eShop με μέσο όρο 30 παραγγελιών ανά ημέρα, χρειάζεται συνολικό χρόνο 7.5 ώρες σε καθημερινή βάση μόνο για ένα μικρό κομμάτι της ηλεκτρονικής αγοράς.

Με την διασύνδεση του συστήματος μηχανογράφησης της επιχείρησης με το ηλεκτρονικό κατάστημα, η εισαγωγή στοιχείων, καταχώρηση, τιμολόγηση και έκδοση εντύπων αποστολής γίνεται αυτόματα χωρίς να αναλώνονται απαραίτητες ανθρωποώρες, κάνοντας τους υπολογισμούς για ένα ολόκληρο εργασιακό έτος το όφελος για την επιχείρηση ανέρχεται στις 2.300 ανθρωποώρες.

Cluster CIS Galaxy Connector GO:Core

Αυτόματη δημιουργία περιεχομένου στο eShop από το ERP

Ανεξάρτητα από το CMS ή την custom λύση που έχουμε επιλέξει, μία από τις περισσότερο χρονοβόρες διαδικασίες ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, είναι η δημιουργία νέου περιεχομένου. Ένας έμπειρος χειριστής εκμεταλλευόμενος όλους τους αυτοματισμούς δημιουργίας περιεχομένου (αντιγραφή, αυτόματη συμπλήρωση κτλ) για την δημιουργία νέου είδους (συμπεριλαμβανομένου και του φωτογραφικού υλικού) θα χρειαστεί περίπου 3-5 λεπτά ανά νέο κωδικό (στην περίπτωση που το είδος είναι απλό, χωρίς χαρακτηριστικά και διαστάσεις (παραλλαγές)).

Σε είδη με πολλαπλές διαστάσεις (χρώμα, μέγεθος, στυλ κ.α.) όπως προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, δαχτυλίδια-βέρες, προϊόντα μακιγιάζ ο απαιτούμενος χρόνος μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 3 ώρες ανά κωδικό είδους (βλπ. δαχτυλίδια, βέρες, είδη με πολλαπλές διαστάσεις).

Ενημέρωση υπολοίπου αποθήκης από το ERP στο eShop

Παράλληλα με την δημιουργία νέου περιεχομένου, η ανανέωση της εγκυρότητας των στοιχείων υπολοίπου της αποθήκης είναι μια από τις σημαντικότερες καθημερινές διαδικασίες. Με την σύνδεση των δύο συστημάτων εκμηδενίζουμε τον απαιτούμενο χρόνο ενημέρωσης, καθώς το υπόλοιπο όλων των online ειδών ενημερώνεται αυτόματα με την αλλαγή του υπολοίπου αποθήκης στο σύστημα μηχανογράφησης (ERP) έπειτα από κάθε ενέργεια σε αυτό.

Cluster CIS Galaxy Connector Ενημέρωση Αποθέματος Go:Core

Αυτόματη δημιουργία πελατών και παραγγελιών στο ERP

Υλοποιώντας μια διασύνδεση eShop με ERP δημιουργούνται αυτόματα τα φορολογικά στοιχεία του πελάτη και καταχωρείται έτοιμη προς τιμολόγηση η παραγγελία μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο καταχώρησης. Αξιοποιώντας σωστά τη διαδικασία και διαθέτοντας υποδομές όπως τεχνολογίες αιχμής (Rest API’s, GraphQL), ένα σύγχρονο ERP, αναβαθμισμένο εξοπλισμό, ο απαιτούμενος χρόνος εισαγωγής δεδομένων δεν ξεπερνά τα 10″.

Cluster CIS GO:Core Galaxy Connector πελάτες και παραγγελίες

Αυτόματη έκδοση εντύπων αποστολής courier από το ERP

Ανεξάρτητα από την συνεργαζόμενη εταιρεία αποστολών (Γενική Ταχυδρομική, ACS, ΕΛΤΑ, Speedex, DHL, UPS, TNT, Fedex), το ERP είναι σε θέση μαζί με το παραστατικό της παραγγελίας να εκτυπώσει και το κατάλληλο έντυπο αποστολής της εταιρίας ταχυμεταφορών αξιοποιώντας τα στοιχεία του πελάτη και τα ογκομετρικά στοιχεία των ειδών, μειώνοντας δραματικά τον απαιτούμενο χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας τιμολόγησης – αποστολής.

Cluster CIS Galaxy Connector GO:Core

Αυτόματη εισαγωγή εισπράξεων αντικαταβολών από εταιρείες Courier

Σε ένα μέσο ηλεκτρονικό κατάστημα με 50 παραγγελίες ημερησίως, ο όγκος καταχώρησης παραστατικών είσπραξης στο ERP σύστημα ανέρχεται στις 1500 εγγραφές σε μηνιαία βάση. Με την διασύνδεση των δύο συστημάτων και την αυτοματοποίηση της διαδικασίας επικοινωνίας των συστημάτων με τις εταιρίες courier, επιτυγχάνετε η αυτόματη εισαγωγή των εισπράξεων αντικαταβολών μειώνοντας δραστικά των απαιτούμενο χρόνο καταχώρησης του λογιστηρίου παρέχοντας την δυνατότητα ελέγχου των αποδόσεων αντικαταβολών από τις εταιρίες αποστολών.

Cluster CIS Galaxy Webshop Connector API GO:Core
Σύνδεση WooCommerce με Galaxy ERP σε 2 απλά βήματα!

Cluster GO: Core

Έχετε WooCommerce Store και χρειάζεστε διασύνδεση; Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το plugin Cluster GO: Core ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

Δημιουργία WooCommerce stores Cluster CIS

WooCommerce Store

Έχετε ήδη μηχανογράφηση και χρειάζεστε ηλεκτρονικό κατάστημα και διασύνδεση ; Για περισσότερες σχετικά με το WooCommerce ακολουθήστε το σύνδεσμο.

SingularLogic Galaxy Enterprise Cluster CIS

Galaxy Enterprise

Αποκτήστε το Galaxy Enterprise Suite σε συνδυασμό με το Cluster GO: Core για WooCommerce Stores και επωφεληθείτε από τις προνομιακές τιμές προσφοράς!

Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα ? Προγραμματίστε την δική σας παρουσίαση τώρα και δείτε πως μπορείτε να απογειώσετε την παραγωγικότητα σας.