Manuals, οδηγοί για τη λειτουργικότητα του WooCommerce

Οδηγός δημιουργίας ιδιοτήτων ειδών σε WooCommerce

 

Η δημιουργία ιδιοτήτων ειδών σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που έχει υλοποιηθεί με το WooCommerce, είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία.
Με την χρήση του παρακάτω οδηγού, μπορούμε να δούμε αναλυτικά όλες τι κινήσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η δημιουργία μιας ιδιότητας.

 

Ακολουθώντας τα βήματα θα μπορούμε να κάνουμε τα εξής :

  • Δημιουργία Τίτλου
  • Δημιουργία Slug
  • Δημιουργία Όρων
  • Προσθήκη Εικόνας Στου Όρους

1. Εκκίνηση Διαδικασίας

Πηγαίνουμε τον κέρσορα πάνω από την επιλογή “Προϊόντα” (1) και επιλέγουμε το “Ιδιότητες” (2).

Θα επικεντρωθούμε σε αυτήν την φόρμα και θα την εξετάσουμε αναλυτικότερα στα επόμενα βήματα.

1.2 Δημιουργία Ιδιότητας

Στο πεδίο “Όνομα” μπορούμε να βάλουμε το όνομα της ιδιότητας. Για την ορθή απεικόνιση θα πρέπει κάθε βασική λέξη να ξεκινάει με κεφαλαίο γράμμα. Μπορείτε να κρατήσετε το τονισμό των λέξεων, καθώς σε περίπτωση που χρειάζεται να εμφανιστεί κεφαλαιοποιημένη όλη η φράση, το Woocommerce φροντίζει να μην κρατήσει τον τονισμό των ενδιάμεσων γραμμάτων.

Όσον αφορά την δημιουργία του slug (στην περίπτωση αυτήν ονομάζεται “Σύντομος Τίτλος”  αλλά εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό), εδώ υπάρχουν κάποιοι κανόνες.  Αν αφήσετε κενό αυτό το πεδίο, θα συμπληρωθεί αυτόματα, αλλά θα συμπληρωθεί με ελληνικούς χαρακτήρες, κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα μετέπειτα στην λειτουργικότητά τους. Θα πρέπει να εισάγετε το επιθυμητό slug κάνοντας απόλυτη αντιστοίχιση των ελληνικών γραμμάτων με τα λατινικά. Τα κενά πρέπει να μεταφράζονται σε παύλες .

 

Προσοχή: Ενώ μπορούν να υπάρχουν πολλαπλές ιδιότητες με το ίδιο όνομα, το slug πρέπει είναι υποχρεωτικά μοναδικό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, μπορούν να προκληθούν μεταβολές στο slug αυτόματα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την επιθυμητή λειτουργικότητα κάποιων δυνατοτήτων.

Η επιλογή “Προκαθορισμένη Σειρά Ταξινόμησης” (1) μας δίνει την δυνατότητα να διαμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα ταξινομηθούν οι όροι, τους οποίους θα δημιουργήσουμε στην συνέχεια. Προτείνεται η “Προκαθορισμένη Ταξινόμηση” καθώς μας δίνει την δυνατότητα να σύρουμε του όρους και να τους ταξινομήσουμε όπως επιθυμούμε. Αν δεν αλλάξουμε την ταξινόμησή τους, μπαίνουν με αλφαβητική σειρά.

Όταν ολοκληρώσουμε την επιλογή αυτή, πατάμε στο κουμπί “Προσθήκη Ιδιότητας” (2) για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Με την ολοκλήρωση, εμφανίζεται στα δεξιά η ιδιότητα και επιλέγουμε τον σύνδεσμο “Ρύθμιση Όρων”.

Μας εμφανίζεται η σελίδα ρύθμισης όρων, αλλά θα επικεντρωθούμε σε αυτήν την φόρμα και θα την εξετάσουμε αναλυτικότερα στα επόμενα βήματα.

3. Ρύθμιση Όρων

Στο πεδίο “Όνομα” μπορούμε να βάλουμε το όνομα του όρου. Για την ορθή απεικόνιση θα πρέπει κάθε βασική λέξη να ξεκινάει με κεφαλαίο γράμμα. Μπορείτε να κρατήσετε τον τονισμό των λέξεων,

καθώς σε περίπτωση που χρειάζεται να εμφανιστεί κεφαλαιοποιημένη όλη η φράση, το Woocommerce φροντίζει να μην κρατήσει τον τονισμό των ενδιάμεσων γραμμάτων.

Όσον αφορά την δημιουργία του slug, κι εδώ ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με πριν. Αν αφήσετε κενό αυτό το πεδίο, θα συμπληρωθεί αυτόματα, αλλά θα συμπληρωθεί με ελληνικούς χαρακτήρες, κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα μετέπειτα στην λειτουργικότητά τους. Θα πρέπει να εισάγετε το επιθυμητό slug κάνοντας απόλυτη αντιστοίχιση των ελληνικών γραμμάτων με τα λατινικά. Τα κενά πρέπει να μεταφράζονται σε παύλες – .

Προσοχή: Ενώ μπορούν να υπάρχουν πολλαπλοί όροι με το ίδιο όνομα, το slug πρέπει να είναι υποχρεωτικά μοναδικό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, μπορούν να προκληθούν μεταβολές στο slug αυτόματα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την επιθυμητή λειτουργικότητα κάποιων δυνατοτήτων.

Για να αποθηκευτεί ο καινούριος όρος, επιλέγουμε το κουμπί “Προσθήκη Νέας Δοκιμαστικής Ιδιότητας”.

Εμφανίζεται πλέον ο όρος στα δεξιά. Αν παρατηρήσουμε, στο δεξί άκρο της χαρακτηρισμένης με κόκκινο χρώμα περιοχής, θα δούμε τρεις οριζόντιες γραμμές. Από εκεί μπορούμε να αλλάξουμε την σειρά ταξινόμησης, απλά κρατώντας το πατημένο και σύροντάς το πάνω ή κάτω. Για επεξεργασία του όρου ή την διαγραφή του, μπορούμε να πατήσουμε πάνω στο όνομα του εκάστοτε όρου.

Πλέον, όπως βλέπουμε και στην στήλη “Όροι” , έχει δημιουργηθεί ο καινούριος όρος μέσα στην ιδιότητα. Αν επιθυμούμε να προσθέσουμε, να επεξεργαστούμε ή να δούμε τους όρους, μπορούμε να πατήσουμε στον σύνδεσμο “Ρύθμιση Όρων” που βρίσκεται στο κάτω άκρο της χαρακτηρισμένης περιοχής, και να μεταβούμε στην σελίδα στην οποία ξεκινήσαμε να δημιουργούμε όρους.

Αυτό ήταν!

Δημιουργήσαμε έναν όρο χαρακτηριστικού.